marți, 9 octombrie 2012

9 Octombrie


Titlul activitătii:
 CONTACT CU ISTORIA

Profesor/ Echipa de proiect:
 Ionescu Daniela, Belu Constanta, Oprea Diana, Stăncescu Mihaela

Data/ locul desfăsurării:
9 octombrie 2012 / Muzeul de Istorie, Centrul de Arheologie Experimentala din cadrul Complexului Muzeal „Curtea Domneasca”

Participanti:
 12 de elevi din grupul tintă

Descrierea activitătii:
Prima activitate practica din cadrul proiectului „DIFFERENT BUT EQUAL IN EUROPE” s-a desfasurat sub forma unei deplasari in doua locatii de interes din orasul Targoviste. Activitatea a durat aproximativ 2 ore si a avut următorul program:
- Vizita Muzeul de Istorie din Targoviste;
- Vizita Centrul de Arheologie Experimentala din cadrul Complexului Muzeal „Curtea Domneasca”.

Prima vizita a avut drept scop initierea elevilor in viata femeii romanesti din perioada preistorica prin cunoasterea portului, a preocuparilor si a activitatilor cotidiene. Elevii au putut adresa intrebari ghidului legate de stilul de viata al femeii din trecut si au putut schimba impresii intre ei, facand o scurta comparatie cu stilul de viata al femeii contemporane.

La următorul punct de interes – Centrul de Arheologie Experimentala din cadrul Complexului Muzeal Curtea Domneasca – elevii au avut ocazia de a vedea diferite vase din lut si artefacte dupa modelul celor preistorice. Domnul profesor Florin Dumitru, de la Universitatea Valahia, a vorbit despre insemnatatea acestor obiceiuri pentru omul din preistorie, in special pentru femei. In urmatoarele saptamani, elevii din grupul tinta vor experimenta fabricarea si modelarea unor obiecte din lut in cadrul unor ateliere de lucru. Obiectele astfel modelate vor deveni produse finale in cadrul proiectului.

Impactul
Activitătile au fost deosebite prin faptul ca au depasit granitele scolii, elevii interactionand cu specialisti in domeniul istoriei dambovitene.

- Imaginile vorbesc (fotografii, filmulete, PPT-uri)