sâmbătă, 20 octombrie 2012

20 Octombrie


Titlul activității:
 INCURSIUNE IN LUMEA SATULUI ROMANESC

Profesor/ Echipa de proiect:
 Matei Raluca, Ionescu Daniela, Stancu Nicoleta, Stăncescu Mihaela, Oprea Diana, Carnaru Ionel, Belu Constanta

Data/ locul desfășurării:
 20 octombrie 2012/ Bucuresti

Participanți:
35 de elevi din grupul țintă

Descrierea activității:

Deplasarea s-a facut la doua muzee importante din Bucuresti, Muzeul Taranului Roman si Muzeul Satului.
In prima vizita, elevii au putut vedea diferite obiecte (instrumente de lucru, vase, porturi populare) specifice vietii rurale, din trecut. Astfel, ei si-au putut contura idei despre traiul si preocuparile femeii din mediul rural in comparatie cu activitatile specifice barbatilor. Vizita a fost una de cercetare, intrucat, pe parcursul ei, elevii au cautat sa identifice raspunsuri la diferite intrebari primite anterior de catre profesorii coordonatori.

Ca un bonus, atat elevii cat si profesorii insotitori au vizitat Targul de toamna de la Muzeul Taranului Roman unde au putut admira antichitati, obiecte religioase si chiar degusta produse bio, preparate in casa.

Vizita la Muzeul Satului a fost diferita de cea precedenta, desfasurandu-se in aer liber, fiind interactiva si permitandu-le elevilor sa relationeze, lucrand in echipe. Acestia au realizat jurnale video ale incursiunii lor in lumea satului, urmand ca apoi sa prelucreze informatiile si sa le prezinte colegilor de proiect.

Impactul
Elevii au fost deosebiti de incantati de locatia aleasa si de vizita la cele doua muzee. A fost un prilej de se simti bine, de a afla mai multe despre lumea satului romanesc, dar si de a fi creativi, prin realizarea unor jurnale video bazate pe tema propusa.

- Imaginile vorbesc (fotografii, filmulețe, PPT-uri)