vineri, 1 februarie 2013

1 Februarie 2013


DIFFERENT BUT EQUAL IN EUROPE
(DIFFEQUAL)
PROIECT MULTILATERAL COMENIUS
2012– 2014Denumirea activității: Atelier de lucru: figuri feminine (pregătirea PPT-urilor pentru întâlnirea din Turcia), diseminarea întâlnirii de proiect din Lituania, făcută de elevi, prezentarea website-ului și a blogului proiectului, versiunea românească, lansarea unui cocncurs pe blog

Coordonatori: profesor Ionescu Daniela, membrii echipei de proiect (Matei Raluca, Stăncescu Mihaela, Stancu Nicoleta, Ungureanu Florina, Militaru Iolanda, Mortici Mirela)

Data/ locul desfășurării: 1 februarie 2013/ sala A2

Participanți: elevii claselor țintă (XI  F și XI G) și alți elevi ai liceului

Descrierea activității:
            Prima activitate  din cadrul proiectului din 2013 a vizat în primul rând realizarea diseminării reuniunii de proiect din Vilnius, Lituania (realizată de către elevii care au beneficiat de  această mobilitate: Marius și Ștefan). Elevii au prezentat un material în care au împărtășit celorlalți colegi experiențele pe care le-au trăit alături de colegii din celelalte țări. Pe lângă filmul prezentat, elevii au împărtășit colegilor impresiile lor.
            Al doilea moment al întâlnirii a constat în prezentarea unui film realizat de domnișoara profesor Mihaela Stăncescu; materialul a sintetizat principalele activități desfășurate în cadrul proiectului în timpul semestrului I al anului școlar 2012 – 2013 (primul an de proiect).
            Atelierul de lucru a constat în prezentarea unor PPT-uri realizate de elevi, prin care au fost propuse mai multe personalități feminine reprezentative pentru cultura română, materialele urmând a fi prezentate în viitoarea reuniune de proiect, ce va avea loc în Karamursel, Turcia.
            A doua activitate gîndită în cadrul acestui atelier de lucru a fost prezentarea unor materiale care conțin informații legate de sărbătoarea românească, Dragobete. Copiilor li s-a cerut să reflecteze pe tema sărbătorilor împrumutate: Valentine’s Day, în relație cu sărbătoarea de Dragobete. 

            Ultima parte a întâlnirii a fost dedicată prezentării unui produs realizat în cadrul proiectului de către elevul Marius Nițache, sub îndrumarea doamnei profesor Stancu Nicoleta. Este vorba despre un website, care va fi încărcat în spațiul alocat website-ului liceului nostru, pentru a putea fi prezentat în cadrul reuniunii de proiect din Turcia, ca exemplu de bune practici. De asemenea, în această reuniune de lucru a fost lansat un concurs, care va avea ca miză selectarea unui elev pentru o mobilitate viitoare. Concursul a fost lansat pe noul blog al proiectului, varianta românească. Acest blog a fost creat de elevul Marian Dobre, tot sub îndrumarea doamnei profesor Stancu Nicoleta.
            Cu prilejul acestei întâlniri, s-a pus la punct realizarea unui flash-mob de Dragobete: elevii vor alcătui o inimă pe terenul de sport, se vor colora pe mâini cu vopse roșie, spunând astfel, românește, „Te iubesc, de Dragobete!”. La această activitate va fi prezentă și presa locală.

Impactul  -
Elevii au lăsat impresii pe blog chiar în cadrul acestei activități, urmând să trimită spre descărcare materialele despre Dragobete.